21 Mart 2010 Pazar

Bülent Düzgit

Bülent Düzgit toprağa verildi
19 Mart 2010 Cuma 17:00İstanbul'da dün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Karikatürist Bülent Düzgit (63) toprağa verildi.
Tıkla, KAÇ LİRA KEY alacağını öğren!Başbakan her şeyi 2003'ten beri biliyorBaşbuğ 1 numaraya neden kefil oldu?THY uçağı büyük tehlike atlattı Gülmekten kopartan diyaloglar!Cübbeli'ye el sürme izdihamı!Vekiller işi gücü bıraktı oyun oynuyorNevruz ateşi Ahmet Türk'ü yakıyorduBülent Düzgit için Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Düzgit'in annesi Zeliha Düzgit ve yakınları ile Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ile çok sayıda karikatürist ve gazeteci katıldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Düzgit'in, Türkiye'nin çok önemli sanatçılarından biri olduğunu ifade ederek, "İstanbul beyefendisi, sakin, içine kapalı bir dost, çok az bulunur bir insan... Karikatür sanatçıları içerisinde saygın bir yeri vardı. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Karikatürist Öznur Kalender de "Bir karikatürcünün bu kadar harcandığı bir ülke yoktur. Çalıştığı gazetede biz de kıymetini bilemedik. Her sanatçının kaderi. Türkiye'nin en büyük çizeriydi. Yediğimiz her lokmada emeği vardı. Hepimizin ustasıdır. Böyle bir sanatçı bir daha gelmez. Hepimize karikatür çizmeyi, çizgi çizmeyi öğretti. Karikatürün evliyasıydı" diye konuştu.

Düzgit'in cenazesi, cenaze namazının ardından Habipler Yayla Mezarlığı'nda defnedildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder